Az 5 legszebb hangú autó

auto

Ha szereted a száguldást, ez zene lesz füleidnek!

Bár vannak, akik egy gyors autó hangjától a falra tudnának mászni, olyanok is akadnak, akiknek az ilyesmi szebb, mint bármilyen muzsika. Az utóbbiak olvassanak tovább!

 

Az olasz cég a Zonda szuperautóról és azok változatairól, pl a Huayráról ismert. A Pagani Zonda Cinque egy  különleges kiadás volt - csak ötöt építettek - és minden egyes eladott mintegy 1.600.000 dollárért kelt el. A videón az egyik Cinque látható és hallható tesztvezetés közben. Bársonyos hangját csak szuperhősök engedhetik meg maguknak, ha készen állsz a kilövésre, kattints. 

A Lamborghini 2003-ban vezette be a “baby Lambo” Gallardót viszonylag alacsony áron, 500 lóerővel, mely így a legkeresettebb Lamborghinivé vált. Mivel számos használt darab is került a piacra, a pótpiacos tuningolás során készültek egészen vad darabok is, például a Heffner Performance ikerturbós szörnyei, melyek hamar ultranépszerűek lettek. Hallgasd meg az 5 literes V10-est és ámulj! Komolyabb hanghatások 0:45-től érkeznek.

A Chevrolet Corvette ZR1 sokáig a Corvette-ek királya volt, hangja pedig komoly, agresszív, üvölt és hörög - nyilvánvalóan nem lesz mindenki kedvence - azonban rengeteg munka van mögötte. 

A Ferrarit versenyzős pedigréje miatt mindenki számon tartja, függetlenül attól, hogy "mindennapi" használhatra is mennyi gyönyörű kinézetű és hangú autót készítettek. A gyakran mellőzött és problémás 360-as visszahozta a gömbölyded formákat a Ferrari portfólióba, miután a 355-össel sikert arattak. Egy 3.6 literes V8-as még sosem szólt ilyen jól.

Nem kellett sokáig várni miután a BMW bevezette az E46 M3-at 2000-ben, hogy lelkes puritánok egy sokkal könnyebb és nagyobb teljesítményű verzióért könyörögjenek. 2004-ben a BMW előállt a BMW M3 CSLs-sel. A  Coupe Sport Leicht széria 108 kg-mal könnyebb lett, hangja pedig egyszerre andalító és szexi. A hangtompító és katalizátor nélküli kipufogócsővel (straight-pipe) M3 CSL pont úgy szól, ahogy egy M3-nak kell.

 

HA TE IS ODAVAGY AZ AUTÓKÉRT, NÉZD A TOTALCART A VIASAT6 MŰSORÁN!