A bálnapéniszbőrt vagy a parfüm atomizálót választanád?

gettyimages-488328986

Totalcar luxiság: A legnagyobb hülyeségek, amiket sok pénzért megvehetsz autódba

Készítsd fel magad a Totalcar legújabb évadára a következő WTF listával: Ha nem hallottál még autós masszázsülésről, kesztyűtartópárásítóról vagy az ajtóba csúsztatható esernyőről, nem tudod, mi az igazi luxiság. Ha viszont a kristályokkal borított szivargyújtónál vagy besüllyedő Bang & Olufsen hangszóróknál egy kicsit többre vágysz, alább 5 szédületes luxusfícsör, a már-már nevetséges kategóriából. Ja és ne feledd: Szeptember 7-től új Totalcar, csütörtök esténként a VIASAT6 műsorán!

SZEMREVALÓK: 10 GYÖNYÖRŰ DRIFT, AMITŐL LETESZED A HAJADAT


Az óra, ami kinyitja az autódat: Aston Martin // Jaeger-LeCoultre AMVOX2 DBS Transporter Watch

Ha eddig kételkedtél benne, hogy az óra státuszszimbólum, itt a bizonyíték. A világ legkomplexebb mechanikus sportóráit gyártó Jaeger-LeCoultre éveken át dolgozott a modellen: Az AMVOX2 két elődje nem volt annyira sikeres, mivel az elsőn csak "sima" gombok voltak, amivel kinyitni és becsukni tudtad az autód, a második pedig - bár már zafírgombokkal készült - sajnos csak az Aston Martin DBS, DB9, vagy Rapide modellekkel volt kompatibilis...:( A 30.000 dollárt érő újgenerációs óra immáron minden új Astonnal működik, nem is értjük, mi tartott idáig.

(Fotó: Jaeger-LeCoultre)

Maybach parfüm atomizáló

Unod a fenyőfás illatosítót? Csak 5.000 dollár és tiéd lehet ez a gyönyörű üveggömb kinézető illatosító, persze csak ha van pénzed a felszerelés többi részére is: a Maybach 2009-ben dobta be a világ első "parfüm atomizálóját" az 57-es és 62-es Zeppelinben, melyek adómentes ára 481.000 és 553.000 dollár volt akkor. A Givaudan két saját illatot is készített az autóknak, de az alapelgondolás az volt, hogy a saját parfümödből kell egy cseppet az atomizálóba tenni, hogy az megtöltse az egész légteret. Ha az okos megoldások híve vagy, beülsz közvetlenül tusolás/borotválkozás után, a hatás valószínűleg ugyanaz.

(Fotó: Maybach)

Dartz extrém bőrborítás

A DARTZ egyik fő profilja a felfegyverzett, golyó- és robbanásálló luxusjárművek készítése. A 2013-ban kihozott 500.000 dolláros Black Snake-ben fehércápabőrből készült szőnyegek vannak, üléseit pedig kérhetted kígyóbőr, krokodilbőr, struccbőr, vagy bálnapénisz-bőr borítással is, mely állítólag különlegesen selymes. Feltételezhetjük, hogy ha ennyi lóvéd van egy kocsira, van pár ember, aki meg akar támadni, így a kasznit az orosz űrpogramban használt speciális alumíniumból készítették, golyóálló borítás, a hűtőrács aranyozott. Ha menekülni kell, nem gond: a debella 4,9 másodperc alatt gyorsul százra álló helyzetből; Mercedes sportfutómű és egy 557 lóerős V8 biturbó segíti ebben.

(Fotó: Dartz)

Rolls-Royce 'Csillagos ég' tető

Mi lehet jobb, mint egy cabrioból a csillagokat bámulni egy forró és izgató nyáréjszakán? Az, ha télen, vagy fényszennyezettség esetén is megteheted ugyanezt, mondta a Rolls-Royce: sokszáz, száloptikás fényforrással modellezték a belsőtérbe a csillagos eget, hogy egy stresszes nap után legyen min pihentetned egyre párásodó szemed, miközben hazasofíroznak.

(Fotó: Topspeed)


Az Audi A8 korhatáros pótülése

Kétségtelen, hogy hosszabb utakon mindenki üdítőnek talál egy kis extra teret az autóban, az Audi azonban kivételesen nem a vezető- vagy anyósülésen elhelyezkedőket célozta meg a fícsörrel, ezúttal a hátsó ülésen tartózkodók nyertek a kissé...furcsa designon. Az első ülés hátába egy lehajtható pótülést építettek, amiről nem tudni pontosan, milyen célt szolgál, de vannak tippjeink: inkább tudjuk elképzelni randizáshoz mint nagy, családi kirándulásokra, ha értitek, mire gondolunk.

(Fotó: Topspeed)