Megverték a Teslát

ff911

Nyilvánosságra hozták a világ leggyorsabb elektromos autóját

Egymondatos hír: Megverték a Teslát a gyors elektromos autók versenyében. A Faraday Future nyilvánosságra hozta a kínai LeEco-val közös szerelemgyermekét, az FF 91-et, ami tesztek tanúsága szerint új gyorsasági rekordot állított fel azzal, hogy 2.39 másodperc alatt képes volt 60 mérföld/órás sebességre gyorsulni.

SZEMREVALÓK: 10 GYÖNYÖRŰ DRIFT, AMITŐL LETESZED A HAJADAT

A Faraday Future / LeEco büszkesége, az FF 91 (GettyImages)

A Faraday Future állítja, nem csak gyorsaságában hoz újat a járgány, hanem "új fajt" is alkot az autók között, hiszen minden eddiginél okosabb is. A 2017-es CES konferencián Nick Sampson, a Faraday Future kutatási, fejlesztési és mérnöki részlegének vezérigazgatója ecsetelte a crossover kocsi tudástárát.

Lia Yue-Ting, a LeEco alapítója és Nick Sampson (GettyImages)

A szupergyors internetre (802.11ac Wi-Fi-vel) kapcsolódó jármű óriási HD kijelzőkön küld és fogad médiát, játékokat és egyéb tartalmat (a játékot még nem értjük), és minden utasnak/sofőrnek saját profilt generál, megjegyezve a vezetési és egyéb szokásokat, amiket automatikusan betölt, amint az illető az autóba ül.

Mindezt az arcfelismerő szoftverrel teszi és folyamatosan tanulja a sofőr viselkedését, miközben az időjárási viszonyokkal, forgalommal kalkulálva segíti a legelőnyösebb útvonalak kiválasztását és még - az egyik legkorszerűbb, 30 elemből álló szenzor-rendszerrel monitorozva az utat - magát a motort is igyekszik a legjobb hatásfokkal működtetni.

Bónusz: Önvezető opció is van benne, simán "eljön értünk", ha egy appon keresztül hívjuk, parkolóhelyet keres. Ez azt jelenti, hogy kiszállhatunk belőle, ha épp egy fontos találkozóra sietünk, és "ő" talál majd magának szabályos parkolóhelyet, majd ha végeztünk, eljön értünk. Ja és mondtuk már a gyorsasági rekordot? #OMG

Ha tippelhetnénk, Elon Musk milyen arcot vág most: